En massa firanden

Nu är allt julfirande över och idag har det varit en riktig slappardag. Sååååå skönt!

Efter denna julen är jag faktiskt riktigt nöjd med klapparna som jag fått. Det brukar jag i och för sig vara varje år, men detta år känns det lite extra på något sätt. Det känns som att de som har gett mig julklappar har verkligen vetat vad som passar mig :)

I morgon är det dags för nästa firande. Jag fyller ju år snart så i morgon ska vi ha lite födelsedagskalas hemma hos mamma och pappa. När jag tänker efter så är det ju faktiskt exakt en vecka till jag fyller, oj oj oj vad tiden går fort!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

På torsdag ska jag först och främst klippa mig. ÄNTLIGEN! Jag är så fruktansvärt trött på mitt långa hår. Det känns som att det bara hänger och släpar och det går inte att fixa någon frisyr överhuvudtaget. Funderar på att klippa mig ganska kort, eller till axlarna typ i alla fall. Trivdes i det sist jag hade det...

Efter klippningen far jag och Jonas till Kisa. Ska stanna hos Ingela och Per några dagar innan vi beger oss hem till Halmstad igen. Hemma hos dem ska vi fira kombinerad jul/födelsedag/nyår. Det kommer nog bli skoj :)

Ho ho ho

God jul till er!

Igår var det lite julmys hemma med min kära familj. På dagen åt vi julbord och öppnade julklappar. Jag blev otroligt nöjd med det jag fick, jättefina saker. På kvällen spelade vi julklappsspelet och tittade på någon julfilm. Mysigt!

Idag är det ju faktiskt självaste julafton. Det finns ingen snö ute vilket jag tycker tar ner julstämningen en del men... Förhoppningsvis så kommer det bli en bra jul ändå :)
Som vanligt så far jag väldigt mycket under julen... Idag ska Jonas och jag iväg till Magnus och Cissi och fira julafton där. Jocke och Sanna kommer även vara med. Jag ser faktiskt fram emot denna dag. Tror det kommer bli mysigt.
I morgon ska vi vara hemma hos mamma och pappa och fira jul med mammas släkt. Det ser jag också fram emot.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Även fast jag älskar julen så otroligt mycket så har jag börjat se julen ur ett annat perspektiv i år. Enligt tradition är julen till för att man ska umgås och njuta av sina nära och kära. Och visst, det kan man göra. Men egentligen är ju faktiskt julen en oerhört stressig helg. Man åker hit och man åker dit. Sen har jag även börjat fundera över alla de personer som inte har någon att fira julen med. Eller de som har någon att fira med, men som ändå inte mår bra under julen. Jag har hittat en så underbart fin jullåt som är till de som är ensamma. Den har lagt sig varmt om mitt hjärta ♥
Nu är det jul igen och alla ljusen tindrar.
Snögubbar överallt och lyktor i varje park.
Mot den bitande kylan får vi julklappar som lindrar.
Aldrig på året är gemenskapen så stark.

Men det är någon i Brunnsparken som gråter.
Som ser julen i annat perspektiv.
Som är ensam när skuggor kommer åter.
Och förmörkar tanke, själ och liv.

Kommercen är blomstrande, vi fyller önskebrunnar.
Och nästan överallt från största hus,
till minsta skjul står skinkan på bordet,
och det vattnas i våra munnar.
Kalle Anka och hans vänner önskar god jul.

Men det är någon i Brunnsparken som gråter.
Som ser julen i annat perspektiv.
Som är ensam när skuggor kommer åter.
Och förmörkar tanke, själ och liv.
Juldagsmorgon, solens första strålar träffar taken.
Och eldens sista låga flämtar svagt i våran spis.
Men det är inte bara Tomten som är vaken,
någonstans i stan blir tårar till is.

Det är någon i Brunnsparken som gråter.
Som ser julen i annat perspektiv.
Som är ensam när skuggor kommer åter.
Och förmörkar tanke, själ och liv.

Östergötland

Igår kväll kom vi hem till Östergötland. Här är det ju faktiskt snö och det är såå mysigt. Visserligen snöade det lite i Halmstad igår innan vi åkte men det smälter ju bort där lika fort igen typ...

Idag har jag, Jonas och Magnus varit hos Lennart, Jonas morfar. Där fick vi hans goda köttbullar och fika :) Jonas och jag fick även en julklapp av honom. Vi fick ett jättevackert träd som det var små röda lampor ute i ändarna. Lite svårt att beskriva men när vi kommer hem så ska jag ta ett kort på det så ska ni få se hur vackert det är :)

Ikväll ska det bli liten julafton här hos Magnus och Cissi. Linnea, Cissis dotter, kommer inte vara med när vi ska fira jul här så ikväll ska hon få våran julklapp.