Halv åtta hos mig

Varför tänker man bättre när man har hörlurar med musik i öronen?

Nu när vi har flyttat har ju jag längre till skolan och har därför börjat åka buss, eftersom vädret är som det är. Jämt när jag åker så lyssnar jag på musik och det känns som att ett nytt sinne öppnas. Helt plötsligt tänker jag så klart om allting. Jag drömmer mig bort i min egen värld och kan sitta och fundera hur länge som helst.

Som till exempel idag... Då funderade jag över varför vi svenskar är så fruktansvärt tråkiga? Jag satt och tittade på människorna som satt på bussen och alla ser så himla sura och buttra ut. Är det så att alla är det när man åker buss, för att man till exempel är trött och vill hem från jobb och liknande, eller är det bara våran utstrålning? Varför kan man inte hälsa på den personen man sätter sig bredvid? Nej, i stället sätter man sig så långt ut på kanten som möjligt för att inte "råka" nudda personen som sitter innerst.
Är det någon som känner igen mig i hur jag tänker?

-------------------------------------------------------------------------------------------

Idag hade jag en avslutande redovisning på svenskan. Det var en gruppredovisning och det handlade om att man Skulle göra en planering över hur man kan arbeta med media i en klass. Vi valde att göra en planering för ett tema som vi kallade "papperslöst". Ja, man hör ju nästan på namnet vad vi menar med det men... Det handlar om att eleverna ska inse att man kan klara av uppgifter i skolan utan papper och penna.
Jag tycker redovisningen gick bra, det var inte så farligt som det verkade från början.

I alla fall, vad jag ville komma till egentligen var att igår när jag satt med gruppen och gjorde färdigt det sista inför redovisningen så kom vi in på ett sidospår, som vi i och för sig nästan alltid gör, som handlade om mat och olika kulturer. Det slutade i alla fall med att vi bestämde oss för att köra en variant av "Halv åtta hos mig". Vi är fem tjejer, jag, Emelie, Emmy, Sanna och Arnela och det kommer börja hos Emmy på måndag kväll. Det ska verkligen bli jätteroligt och jättemysigt.
Vi har valt att köra på varmrätt och efterrätt, så vi kommer alltså skippa förrätten. Men det gör inte så mycket, vi lär nog bli mätta ändå :)

VFU

Nu är det snart dags för VFU igen. Går i skolan två veckor till innan VFU:n börjar.

Egentligen ska vi vara på samma VFU-plats som vi var på förra gången men, jag vet inte om jag berättade det i bloggen, jag trivdes inte så bra på min förra plats. Barnen var jättemysiga och lärarna var trevliga och så men... jag kände inte att jag lärde mig någonting direkt. Därför har jag nu blivit tilldelad en ny plats.
Jag ska hälsa på min VFU-handledare i morgon och det ska bli jättespännande. Allt jag vet än så länge är att jag ska vara på en skola som heter Slottsjordsskolan, den ligger mitt i centrum. Klassen jag ska vara i ska vara en årskurs 1 och det känns verkligen jättespännande.
Sedan kommer vi ju självklart ha vissa "uppgifter" att göra under VFU-perioden. Dels så ska våran handledare filma oss en lektion, antar att det är för att se vad vi använder för kroppsspråk och sådant? Sedan ska vi även arbeta med media på något sätt. Måste även ta upp ämnena genus, etnicitet och klass. Vet inte riktigt hur jag ska göra det med en årskurs 1 men... eftersom jag ska träffa handledaren i morgon så får vi se vad hon säger om den uppgiften :) Jag ska även intervjua två elever angående läs- och skrivutveckling. Det ska också bli väldigt spännande, spännande att se vad de har för svar :)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

För övrigt så känns det som att livet rullar på. Det händer inget direkt roligt, men det händer ju inget tråkigt heller så... livet är nog ganska neutralt för tillfället. Vet inte riktigt om jag tycker om att ha det så eller inte? Visst ska man se det positivt att det inte händer massa tråkiga och jobbiga saker, men samtidigt så vore det ju roligt om det hände något positivt.
Eller hörrni, vad jag låter negativ nu märker jag. När jag tänker efter så finns det ju faktiskt massa positivt som händer. Det flyter på bra för mig i skolan, våren börjar faktiskt komma till Halmstad (igen?), det går bra för Jonas när det gäller jobbfronten, vi har ju faktiskt haft flyt och fått tag på en lägenhet som vi trivs i.
Så ja.... Det finns ju massa positivt.
Amanda-tjurpuppa, försvinn!


Titta, mitt älskade Halmstad, vad vackert det är!

Mobilblogg 14/2

Har tänkt att eftersom det tydligen inte går att kommentera bloggarna som jag skriver på mobilen så döper jag de inläggen till "mobilblogg" så att ni inte behöver försöka kommentera :)

-----------------------------------------------------

Helgen har varit bra. Det har varit mycket jobb och har varit förkyld en längre tid som gjort helgen jobbigare men... Det har varit jätteroligt att jobba. Fulla människor är väldigt glada och trevliga, i alla fall majoriteten av dom.
Lördagen i Göteborg var också bra. Nästan alla bidrag som var med på melodifestivalen var bra och det var roligt att se det live :)

-----------------------------------------------------

Idag är det ju alla hjärtans dag! Personligen så brukar jag tycka att det är en överdriven dag. Det känns som att den är till för att affärerna ska råna en på blommor, choklad och en massa puttinuttiga saker.
Men... Samtidigt så vill jag ju faktiskt fira dagen med Jonas, och visa lite extra att jag tycker om honom. Därför ska vi ut och äta och bio ikväll. Det ska bli mysigt :)