Jonas dag

Igår var det Jonas dag, alltså hans födelsedag!
Den firades med att jag bjöd honom på restaurang i lördags kväll. En restaurang vi aldrig varit på förut, men vi blev glatt överraskade av den. Jättegod mat och trevlig personal!
 
Igår var vi på Wapnö julmarknad. Alla som bor här nere pratar så gott om den. De säger att den ska vara så mysig och att man får julkänslor av den. Jonas och jag blev dock lite besvikna av den... Det var mestadels stånd med hantverk och man saknade julmusiken som brukar spelas i bakgrunden. Man saknade de där tradionella juldofterna. Det var mysigt men nja... En liten besvikelse.
 
----------------------------------------------------------------
 
Nästa helg däremot, då ska vi till en annan julmarknad, som nästan garanterat kommer vara mysig!
Fredag till söndag ska jag och Jonas nämligen till Malmö och sova på hotell och bara ha det gott. På fredag kväll ska vi på en show som heter On stage. Det är en show som vi bokade för länge sen och nu äntligen är det dags. På lördag har vi tänkt åka över till Köpenhamn. Ska gå lite på stan där och när det börjar mörkna har vi tänkt bege oss mot Tivoli, och där av julmarknad :)
 
Det ska bli jätteskönt att bara komma bort en sväng. Även fast vi inte åker speciellt långt så kommer det ändå bli en helg där man bara kan njuta och glömma skola, jobb och alla vardagsproblem! :)

Vilda

Hej! Nu är jag här igen.
Det har varit tyst ifrån mig på bloggen ett tag.
Ska försöka bli bättre på att skriva lite mer regelbundet i fortsättningen.
 
Anledningen till att jag skriver nu är för att jag, Jonas och Pussel har fått en ny familjemedlem...
 
För ca en månad sen var jag och Jonas på katthemmet här i Halmstad och kollade om vi kunde hitta någon lekkamrat åt Pussel. Sagt och gjort! Vi blev kära i en liten katthona som heter Vilda :)
 
Vilda har varit vildkatt och fångades på Östra Stranden här i Halmstad ca en månad innan vi köpte henne. På katthemmet brukade hon vara väldigt skygg mot människor men när jag och Jonas var där så kom hon fram direkt och ville kela. Detta såg vi som ett tecken, och hon fick då alltså följa med oss hem.
 
När vi var på katthemmet kände vi att vi ville ha en katt som var i Pussels ålder och Vilda är ungefär det. Vi tror att hon är 1-2 månader yngre, att hon föddes i somras någon gång.
 
Till en början blev det lite kalabalik här hemma mellan de två. Det är därför jag inte velat berätta någonting om Vilda innan, vi har bara haft henne på prov kan man säga. Pussel var ju här först och alltså måste vi ju tänka på hans bästa.
Som sagt, till en början gick det sådär. De var aggressiva mot varandra, stökade på nätterna och rev gärna ner lite allt möjligt i lägenheten. Tror att detta stökeri var på grund av att de var tvungna att "tävla" om vem som bestämmer här hemma och nu verkar de ha gjort det för allt har blivit mycket lugnare.
 
 
 
Som ni ser så är de ganska lika varandra ... men ändå så olika! :)

Happy

Lärare in action, eller vad säger man? Haha...
 
 
 
Idag har jag och min basgrupp varit hos mina älsklingar. Vi har varit på min VFU-skola och hållt i en lektion som handlat om estetik. Så himla roligt. Jag är så glad att jag valt att utbilda till lärare. Jag känner att jag växer som människa varje dag!!!