Vuxenpoäng

Halli hallå i stugan.
Min mamma villa att jag skulla skriva ett inlägg så hon kunde förstå att jag inte är sur längre (se förra inlägget).
 
Min surhet har gått över för längesen och just nu känner jag mig faktiskt ganska pigg. De senaste två veckorna har varit lite av ett kaos då det har strulat med examensarbetet och både jag och Jonas har jobbat mycket. Vi har även hunnit med en tripp hem till Östergötland för att träffa alla våra föräldrar.
 
Examensarbetet har nu börjat stabilisera sig och vi har börjat komma igång bra med det. Jag ska strax iväg till vår första handledarträff så vi får se vad som sägs :) Vi har dock ändrat lite inriktining mot vad vi tänkte skriva om i början. Det vi forskar om nu är hur stort ansvar och inflytande eleverna får eller bör få gällande sin undervisning. Det är intressant, men det finns tyvärr inte så mycket forskning om det. Det är därför det har gått segt att komma igång.
 
I helgen kommer Ingela hit. Vi ska bla till stan och till Ullared. Pratade om att försöka hitta plats på någon uteservering på lördag kväll med, det ska ju bli så himla fantastiskt väder. Ska bli mysigt!
 
Idag har även jag och Jonas skaffat vuxenpoäng. Vi har nämligen börjat prenumerera på Hallandsposten. Vi fick hem ett erbjudande i brevlådan där vi kunde få prenumerera på Hallandsposten för 25 kr en månad, för att testa och se om vi vill ha den. Så det nappade vi på. Idag kom första tidningen hem och jag har inte tid att läsa den nu på morgonen men... Den ligger ju kvar tills i eftermiddag :)
 

Sur!

Idag är jag sur!!!!!!
 
I påsk har jag fått en del jobbtider på laxbutiken och blev överlycklig över det. Jag kollade direkt mitt schema för skolan och alla tider klaffade, perfekt!
Tills i förrgår!
Kollade mitt skolschema igen och lärarna hade då fått för sig att sätta in en extralektion på en av dagarna då jag fått jobb. Jag hade inte så mycket val utan hörde av mig till laxbutiken och berättade läget och frågade om de kunde sätta in någon annan istället för mig den dagen.
Sen igår..........
Då får jag ett mail från skolan där det står "just det, vi har glömt att berätta att den extrainsatta lektionen blivit på fel dag. Den är den 17 april i stället". Inget ursäktande, inget förklarande.... Självklart hade jag en jobbdag den 17 april också. Så fick ännu en gång höra av mig till laxbutiken och berätta läget. Självklart hade de redan satt in en annan person för min första dag. Så nu har jag förlorat 20 timmars jobb för att mina pisslärare inte kan skriva ett schema korrekt! Plus att lektionen är endast två timmar. Så har förlorat 20 timmars jobb för två timmars lektion. Kan man bli mer irriterad?
 
Just nu känner jag att jag bara vill att tiden ska gå ett år framåt så att jag kan få ta examen och slippa denna skola!!!!!!!!

Examensarbete

Godmorgon! Sitter just nu och dricker min andra kopp kaffe (ja, jag har tyvärr blivit kaffeberoende) och ska strax cykla iväg till skolan. Idag är det introduktion för examensarbete som står på schemat. Ska bli spännande att se vad denna kurs har att erbjuda. Under en rätt så lång period har jag varit väldigt skoltrött, det kanske ni har märkt? Jag hoppas i alla fall att den skoltröttheten ska släppa nu. Examensarbete innebär ju väldigt mycket jobb men det innebär mycket enskilt jobb och det passar mig mycket mer än lektionstillfällen. Jag ska ju som sagt arbeta ihop med Sanna, så det kommer bli mycket Sanna-skriveri i bloggen framöver kan jag tänka. Ska se till att få en bild på henne någon dag framöver så att ni alla kan ha en bild av vem jag pratar om ;)
 
Sen sist jag skrev har det hänt en hel del i livet. Både positiva och tyvärr negativa saker. Förra helgen upptäckte vi tex att Pussel blivit förgiftad. Vi hade tulpaner som stod på köksbordet och dem tyckte han att man skulle äta på. Lyckligtvis nog så fick vi god hjälp av veterinär och Pussel piggade på sig rätt snabbt. Nu är han sitt vanliga jag igen och det är en sådan lättnad.
 
En annan sak som hänt sen sist är att jag förändrat min kost lite ytterligare. Har ni hört talas om metoden 5:2? Det innebär att man äter som vanligt fem dagar i veckan medan man två dagar i veckan drar ner ganska enormt på kalorier. Jag som äter lchf-kost är ju van att kolla kolhydrater och nu ska jag helt plötsligt fokusera på kalorier (och helst kolhydrater samtidigt). Men det går bra. Man säger att man har två fastedagar i veckan. Jag är än så länge inne på min tredje vecka och jag tycker det funkar jättebra. Anledningen till att jag kör på detta är mest för att jag vill att vikten ska gå neråt (eftersom den står ganska still med bara lchf), och jag har faktiskt redan märkt resultat. På dessa två veckor jag testat har vikten förändrats ca -1,5 kg. Det känns underbart! Jag hoppas att det fortsättningsvis kommer visa resultat varje vecka :)
 
Nu, skola! Ha en bra dag allihop! :)