Bulgarien dag fem, sex och sju

Bulgarienresan börjar lida mot sitt slut och idag är vår sista dag här i landet. De senaste dagarna har vi legat vid poolen hela dagarna, det har varit underbart väder. I söndagskväll hade de en dansshow här på hotellet som vi tittade på, mycket bra. Igår kväll var det cocktailshow då det var billigare drinkar i baren. Varken jag eller Jonas är mycket för drinkar, men vi köpte oss varsin och blev glatt överraskade. Riktigt god var den.
 
Idag ska vi försöka njuta till fullo av solen och värmen (för jag har hört att det är dåligt väder i Sverige?) innan det är dags att bege sig till flyget. Vår transferbuss hämtar oss på hotellet ca fyra timmar innan flygets avgång. Vi hoppas verkligen att det är en bättre chaufför denna gång! 21.55 bulgarisk tid (20.55 svensk tid) går vårt flyg och vi beräknas landa i Sverige 23.55 svensk tid.
 
Nästa gång vi hörs befinner vi oss i Sverige!

Bulgarien dag fyra

Idag har jag egentligen inte så mycket att skriva om här i bloggen...
I morse ställde vi ingen klocka utan vaknade utav oss själva. Vaknade dock ändå vid nio, men ändå skönt att vakna utan väckarklocka. 
 
Idag har vi legat vid poolen hela dagen. Vädret har varit lite till och från. Framåt eftermiddagen blev det ganska blåsigt och tjocka moln och sedan kom det en rejäl regnskur. Som tur var hade vi tagit oss till hotellrummet precis innan skuren kom, så vi stod på balkongen och tittade på alla som flydde för sina liv från stranden, hihi.
 
Trots att vädret inte varit tipp topp idag så har jag lyckats bränna mig ganska rejält. Börjar känna av att huden egentligen behöver vila ifrån solen, men eftersom det är så få dagar kvar här i Bulgarien så får huden vila när den kommer hem.
 
Enligt väderleksrapporterna ska vi få toppenväder de resterande dagarna vi har kvar här nere. I morgon ska det vara molnfritt och ca 26 grader och på måndag och tisdag likaså, fast då kan graderna stiga upp emot 30 grader. Så jag antar att det kommer bli mest sol och bad för oss tiden vi har kvar.
 
Det är så härligt att vara här nere. Vi planerade ju denna resa förra veckan så därför har man inte sett fram emot den riktigt på så sätt som man brukar göra inför en semseter. Men det är så skönt att inte ha någonting planerat och bara ta dagarna som de kommer. Längtar inte hem ett dugg! Eller jo, där ljög jag.... Längtar självklart efter våra älskade kissar en hel del!

Bulgarien dag tre

Halli hallå i era midsommarstyranden.
Hur är vädret hemma? Är det typiskt midsommarväder?
I Bulgarien har det varit dåligt väder hela dagen. Vi har varit på utflykt till Burgas idag, Bulgariens fjärde största stad. Vi gick upp tidigt i morse och hann precis slänga i oss lite frukost innan resan började. när vi vaknade så spöregnade det och var storm, och det verkar ha varit så hela natten för när vi åkte till Burgas var det översvämningar på vissa ställen.
 
I Burgas gjorde vi två stopp, först i staden och sedan i ett stort shoppingcenter. När vi var i staden gick vi mest och strosade bland lite butiker, jag shoppade mig solglasögon och så köpte vi en liten mjölkkanna som man kan ha när gäster som vill ha mjölk i kaffet kommer på besök. Som tur var så var det uppehåll medan vi var i staden men man frös ändå. Jag hade shorts på mig eftersom jag tänkte att man faktiskt kan ha det när man är utomlands men... Tji fick jag. Jag borde valt långbyxor.
 
När vi kom till nästa stopp, Burgas Plaza, som shoppingcentret hette så började vi med att äta. Shoppingcentret var riktigt stort och med en massa olika affärer och torgbutiker eller vad man kallar det. Ni vet sådana som står mitt på golvet och säljer. Det kändes riktigt lyxigt att komma in dit. I shoppingcentret fyndade vi ett varsitt par sandaler. Tror att det blev ett kap, lite svårt att räkna om hur mycket pengarna är värda här nere tycker jag.
 
Vad vi annars fått för intryck av Bulgarien idag är att det känns väldigt fattigt. Samtidigt så har människorna råd att gå och shoppa en massa kläder, så jag får inte riktigt ihop det? Det är i alla fall mycket trasiga hus här och var, gatorna är, som jag nämnde i mitt första inlägg om Bulgarien, smala som cykelvägar i Sverige och även väldigt trasiga. Det går vilda hundar, vilda katter och vilda hästar (?) lite överallt. Vi såg bla en mamma med tre små kattungar i Burgas, de kan inte varit mer än fem veckor. Jag vet inte om hästarna ägs av någon eller inte. De står helt fria på ängarna längs vägen...
 
Nu har vi precis kommit hem från vår utflykt och ska strax gå till restaurangen och äta kvällsmat. Vädret har äntligen börjat spricka upp så vi håller tummarna för bra väder i morgon så att det kan bli sol och bad!