VFU

Helgen i Ullared var toppen. Vi alla handlade lite för mycket än vad som var tänkt, man var oerhört trött i både kropp och huvud... Ja, allt som hör Ullared till egentligen :)
 
I måndags gick jag ut på två veckors vfu. Eller jag skulle gjort det... I måndags hade barnen studiedag så hela den dagen gick åt till möten och föreläsningar. Inte jättegivande för mig som student men... Och i tisdags och idag har jag legat hemma. har fått feber och förkylning. Så en av två vekor har snart gått och jag har inte ens hunnit träffa barnen än. Jag börjar få lite smått panik över det eftersom vi har en massa uppgifter som ska hinnar med under vfu:n men... Jag känner mig i alla fall bättre idag så satsar på att gå i morgon. Då får jag i alla fall två veckor med barnen denna vecka och hinner förhoppningsvis påbörja mina uppgifter :)
På måndag ska jag få vara med om föräldrarmöte. Det ska bli intressant att se hur det läggs upp. Då får jag ju även chansen att träffa alla föräldrar. Det ser jag fram emot.

Ullared och bröllopsförklaring

I helgen ska jag till Ullared. När mamma fyllde i somras fick hon i present av mig och Jonna att få övernatta i Ullared ihop med oss. Nu i helgen är det dags. Vi ska gå inne på Ullared både lördag och söndag och så ska vi övernatta i en stuga på campingen. Ser riktigt mycket fram emot denna helg, det har jag gjort enda sen den bestämdes. Att få umgås med sin syster och sin mamma en hel helg, det finns inte mycket som slår det!
 
Det var inte längesen jag var i Ullared så därför tänkte jag att denna gång blir det nog inte så mycket att handla. Kul tänkte jag, då kan jag mest följa med som smakråd till de andra. Men jag har allt fått ihop en lista med saker. Jag ska bla. kolla på lite höstkläder, en jacka framförallt. Ska även kolla på lite saker till mitt och Jonas bröllop.
 
Jag tror att alla som läser denna blogg vet om mitt och Jonas bröllop? Jag har inte nämnt det i bloggen ännu.
Om det är någon som inte vet så ligger det till så här...
För ca 9 månader sen satt jag och Jonas i bilen på väg hem. Vi satt och pratade om bröllop och när vi ville gifta oss. Jag har alltid sagt att jag vill ha ett vinterbröllop och Jonas kunde tänka sig det han också. Vi funderade om vi skulle vänta tills jag gick ut skolan, men i så fall var vi tvungna att vänta i två år. Lite länge kände vi och bestämde oss därför för att gifta oss i januari 2015. Vi berättade inte för någon utan skickade istället ut save-the-date-kort till att gäster vi ville bjuda. När de var utskickade fick vi många olika reflektioner på korten men alla blev såklart jätteglada. Och nu, nio månader senare, har vi kommit långt i planeringen. Inbjudningskort är ute, våra kläder är inhandlade. Kyrka och lokal är bokade. Vi forskar i mat, dricka, frisör.... Ja, det är mycket att tänka på.
En sak som är säker är i alla fall att:
Den 24 januari 2015 kommer jag och Jonas bli man och fru. Det känns stort!

Liseberg och tjejkväll

Förra helgen sågs jag, Jonas, Jonna och Eric för en dag på Liseberg. Egentligen skulle Macke och Johanna varit med också, men de fick förhinder, synd!
Vi fyra hade i alla fall en toppendag. Vädret var väldigt varierat, jättevarmt ena stunden och lite svalare andra stunden. Det som var mest synd med dagen var att det var fruktansvärt mycket folk. Så det blev långa köer och mycket väntande för mig och Jonna som inte åkte så mycket. Dock gjorde inte det någonting, vi hade en hel del att prata om :) Riktigt lyckad dag i alla fall!
 
I onsdags var jag ute med Emmy, Sanna och Emilie. Vår tanke var att vi skulle bowla på Olearys som är nyöppnat här i Halmstad men bowlingbanorna var uppbokade. Så istället blev det att vi åt och sedan spelade biljard. Maten var fantastiskt god, det blev både fördrink, varmrätt och efterrätt. Biljarden var också väldigt rolig, fast jag var inte speciellt duktig. Jag fick tydligen det nya smeknamnet Chippen eftersom bollen mer studsade iväg åt helt fel håll än vad den skulle.. Jag och Emmy var i lag och vi förlorade varje gång (spelade tre omgångar) men vi var lika glada för det. En riktigt lyckad kväll och framförallt, riktigt mysigt att ses alla utanför skolan.