Möhippa

Förra lördagen hade jag en av mina roligaste dagar någonsin. Det var nämligen då sex tjejer kom och ringde på min dörr för att ta med mig ut på min möhippa.
 
Dagen började som sagt med att sex tjejer ringde på min dörr. När jag öppnade stormade de in och Håkan Hellström sjöng i bakgrunden. Jag blev tilldelad kläder som jag skulle ha under dagen, vilket blev att jag blev utklädd till en kock med världens snyggaste förkläde där det var en bild på mig och så stod det "blivande fru". Jag gick och bytte om och under tiden hade tjejerna dukat upp brakfrukost. Jag var dock så mållös just där och då så kommer knappt ihåg någonting som fanns på bordet. Under tiden vi åt frukost var det frågestund. Jonas hade nämligen svarat på en del frågor om mitt och hans liv och jag skulle gissa vad han hade svarat. Tyvärr fick jag inte alla rätt, men en del svar sa jag exakt som han hade skrivit dem.
 
Efter frukosten åkte vi till ett köpcentrum i Halmstad där jag fick göra uppdrag. Jag fick kasta en tärning, och beroende på vad tärningen visade så fick jag ett specifikt uppdrag. Uppdragen var (kommer dock inte ihåg ordningen):
1. Ta en selfie med en person.
2. Be om minst tio äktenskapråd.
3. Gör en undersökning "vilken kaka är godast?"
4. Rulla in en person i toapapper som en mumie.
5. Tre killar på en bild, fråga folk vem de tror att jag ska gifta mig med.
6. Gå in på mcdonalds och beställ en korv med bröd.
Inte så farliga uppdrag tyckte jag, utan mer roligt. Dock bangade jag på det sjätte uppdraget så det slutade med att jag fick beställa en cheeseburgare utan ost istället.
 
När vi var färdiga på köpcentrumet åkte vi hem till Emmy där det var fint uppdukat. Det fanns ballonger och en massa vimplar där det bl.a. stod " Fru Tjärnliden" och "Amandas möhippa". Vi åt mat och jag varvade ner en del. Efter maten fick jag en ögonbindel på mig och fick då uppgiften att baka chokladbollar utan att titta. Det stod en massa ingredienser på bordet och jag fick lukta och smaka för att veta vad jag ville ha i. Jag fick ingen hjälp heller med vad som skulle vara i receptet. Jag tycker att jag lyckades bra men det tyckte inte alla andra. Tydligen råkade jag ta i dubbelt så mycket smör som egentligen skulle vara i. Nästan alla smakade på dem i alla fall, men alla rynkade sedan näsan så att de slängdes.
 
Efter ett tag var jag tvungen att titta bort igen och jag förstod då att det var någon som skulle komma dit. När jag vände på mig och såg vem det var så var det en person som arbetar med cupcakes. Tanken var då att hon skulle ha en cupcakekurs med oss, och jag måste säga att det var såå himla roligt. Medan alla andra satt och pratade med varandra medan de fixade sina cupcakes satt jag mest tyst och var superfokuserad. Jag gick in för det med 110%. Jag älskar ju att pilla med såna saker. När vi var färdiga med det åt alla varsin cupcake och de var gudomligt goda. frostingarna och moussen som man hade uppepå var ju något av det bästa och sötaste man ätit.
 
Sedan fick jag en massa paket. Jag fick dock inte veta vem de olika paketen var ifrån utan det skulle jag gissa. En del var väldigt lätt att gissa vem det var ifrån och en del var högst omöjligt. Dock la jag rätt present vid alla, även fast jag egentligen kanske inte visste varför de låg där de låg. När jag sedan fick alla presenter förklarade för mig blev alla klockrena.
 
Nu hade vi kommit så långt som till kvällen och alla tjejer började göra sig iordning. Förutom jag då som redan var så snygg i mina kockkläder ;). Vi åkte sedan iväg och hamnade på en restaurang. Där åt vi gott, drack gott och till och med dansade litegrann. Vid ca 23.00 var alla så trötta att vi gav upp kvällen. Så alla åkte hem till sig och min möhippa var över.
 
Jag är så oerhört glad och lycklig för att ha så fina människor omkring mig som ställt upp och planerat denna dagen för mig. Framför allt mina blivande tärnor som verkligen prickat in en dag som passade mig perfekt <3
Denna dagen kommer jag leva på oerhört länge!!

Ni fina bloggläsare <3

Vilka fina kommentarer jag fått angående mitt yrkesdilemma. Det är så skönt att ha människor i min närhet som tänker på ens bästa. Just nu ligger mina tankar och känslor lite på hyllan angående yrkesval. Jag är dock rätt säker på att jag, när jag tar examen om några månader, inte kommer bli lärare. Jag tror inte jag kommer hamna i skolans värld överhuvudtaget. Vart jag kommer hamna återstår dock att se. Jag ska höra mig för på Laxbutiken om de råkar ha någon ledig tjänst åt mig, men det får bli om några veckor...
 
----------
 
Just nu är det bara bröllop som finns i min hjärna. Om fem dagar så här dags kommer jag sitta i en festlokal och om någon frågar mig vem jag är så kommer jag presentera mig som Amanda Tjärnliden. Det känns såå konstigt, men också såå spännande. Många har ställt frågan om jag är nervös och ja, självklart börjar jag bli nervös. Jag har haft svårt att sova i flera dygn och jag har svårt att koncentrera mig. Det blir lätt att mina tankar faller in i bröllopstankar. Jag kan inte annat säga än att jag ser såå mycket fram emot lördag. Det känns overkligt att lilla jag snart kommer vara en gift kvinna, någons fru.
 
----------
 
I mitt verkliga liv har jag precis börjat en ny kurs i skolan. Denna handlar om aktionsforskning som utvecklingsarbete. Det låter rörigt, men det handlar om att vi, när vi går ut på slutpraktik, (vilket är v.6) ska göra en aktionsforskning angående någonting. I detta faller kommer forskningen handla om våra examensarbeten. Enligt mig känns det väldigt svårt, och det är oerhört mycket som ska hinnas med och klaffa innan det är dags att gå ut på praktik. Men det ska nog hinnas med det också :)

Skolstart

Efter att ha haft ett relativt långt jullov nu så är det dags för skola i morgon. Vi har två lektioner och en hemtenta kvar av denna kurs. Hemtentan har vi vetat om jättelänge och jag började inte med den förrän idag, slarvigt av mig. Men jag får skylla mig själv, jag har själv gjort så att jag halkat efter.
 
Efter denna kurs har vi bara två kurser kvar. Nämligen slutpraktik och examensarbete. Känns konstigt att man nästan kan ta (om man verkligen sträcker sig) på examensdagen nu. Under praktiken ska vi göra förarbete inför examensarbetet. Vi ska nämligen göra någonting praktiskt som vi kan väva in i vårt examensarbete sedan. Mitt och Sannas handlar ju om matematik, så det är nog mest det ämnet jag kommer syssla med.
 
----------
 
Det finns en sak som jag skulle vilja ta upp, som jag inte riktigt har nämnt för någon rent ut, men som gnagt i mig ganska mycket den senaste tiden.
Jag har börjat tveka på om jag verkligen vill bli lärare när jag är färdig med skolan. Jag vågar nästan inte tänka tanken för att det känns som att jag slösat bort fyra års studier om jag inte blir lärare, men samtidigt ska väl jag känna att jag tycker det är roligt det jag gör? Jag trivs jättebra i skolmiljön, men inte som klasslärare. Jag har ju alltid haft en passion för fritids, och på senare tid har jag även börjat fundera över ett assistentjobb. Men när man nämner det för folk så säger de oftast "Assistent? Det behöver du ingen utbildning för, det är du för bra för". Men om jag nu skulle vilja det? Kan jag inte bli det trots att jag har utbildning?
Ännu en tanke som gått är om jag ska vara ifrån skolmiljön helt och hållet för att se om jag längtar tillbaka. Jag har ju extrajobb på Laxbutiken och trivs verkligen jättebra där. Det är bra kollegor, helt okej arbetstider, och bra betalt. Varför skulle jag inte kunna fortsätta jobba där? De behöver näst intill alltid personal så jag tror säkert jag skulle kunna fortsätta jobba där om jag vill. Mina tankar går åt olika håll hela tiden...
Ja, som ni hör så har jag egentligen ingen aning... Jag ville nog bara att ni skulle vara medvetna om mina tankar, och inte döma mig om jag bestämmer mig för någonting annat än läraryrket.