Jullov

Igår hade jag min sista skoldag för i år och det känns så himla skönt! Som jag skrivit tidigare så har jag mycket plugg att göra över lovet, men det är ändå så att jag känner att jag kan ta ledigt från allt under julhelgen. Jag får ta tag i allt i mellandagarna sen. Det ska pluggas till två redovisningar; en enskild och en tillsammans med basgruppen, och sen ska det även pluggas till salstenta. Någon salstenta har jag inte haft förut så det känns lite nervöst, vet inte riktigt hur jag ska plugga inför den. Men det är sådant som får lösa sig varefter :)
 
Annars rullar livet på här nere i Halmstad. Snön har försvunnit och det känns mer som ett höstigt oktoberväder än ett vintrigt decemberväder. Tur är det i alla fall att det är snö kvar hemma i Östergötland så att vi i alla fall får en vit jul! :)
 
Jonas jobbar på på Lidl som aldrig förr. Hans kontrakt är ju på 25 timmar i veckan, men denna vecka är han nog uppe i 40 timmars vecka. Han kommer hem sent och det blir mycket ensamtid för mig här hemma i lägenheten. Till en början tyckte jag det var ganska skönt att bara få vara hemma själv ibland, men nu tycker jag absolut inte det längre. Det blir väldigt ensamt och jag hittar inte riktigt på någonting att göra. Mycket dötid med andra ord...
 

Julgala

Igår kväll var jag och Jonas i Helsingborgs Arena för att titta på en julgala som vi bokat för länge sen...
 
Om jag förstod det rätt så var själva arenan nyöppnad, och det märktes. De som arbetade där hade inte koll på någonting. För det första fick man stå i världens kö när man kom dit, de hade inte tillräckligt med biljetter utskrivna. När vi skulle betala våra biljetter fick vi betala mer för de än vad vi skulle. Det fanns ingen personal i garderoben som kunde ta emot gästernas ytterkläder. Och det som var minst genomtänkt var nog ändå att de inte öppnade kioskerna inne i arenan förrän en kvart innan showen började!
 
Jaja, när vi väl satt på våra platser och showen började så var det jättebra i alla fall. Det var många kända artister som levererade bra musik. De blandade julmusik med deras egna musik. En riktigt bra show.
Så kvällen slutade bra igår, trots en irriterad start!
 
Idag har jag ingen skola. Är bara hemma och tar det lugnt. Känner mig seg och allmänt hängig. Hoppas inte det är någon förkylning på gång. Tyvärr är det ju många som är sjuka nu... Vill verkligen inte bli sjuk lagom till jul.

12+12=24

Idag har det gått 12 dagar av december och det är 12 dagar kvar till julafton. Wiihoo!!!!! :)
 
Som resten av Sverige så har vi också fått en massa snö. Det känns som att allt kommit på en gång. Ena dagen var det ingenting och sen nästa dag var det flera cm. Nackdelen med det är att det händer många olyckor ute på vägarna... Ser nästan alltid minst en som kört i diket eller liknande när jag är ute. Synd att snön, som är så fin och mysig, ska ställa till så mycket problem!
 
På onsdag är det vår sista skoldag innan julledigheten. Det ska bli så himla skönt att bara vara ledig och fira jul och nyår och bara skämma bort sig själv.
Under julhelgen kommer vi åka hem till Östergötland. Har inte varit hemma sen jag vet inte när... Så det ska bli underbart att få komma hem till östgötaslätten en sväng!
I mellandagarna jobbar Jonas varje dag så jag kommer bli mycket ensam. Men jag har mycket skolsaker att göra. Den 18 januari har vi vår första salstenta och jag har ingen aning om hur man pluggar till en sån. Så det ska jag roa mig med att ta reda på under mellandagarna är tänkt!
 
Igår var jag, Hanna och Sanna hos Emmy och gjorde en massa lchf-julgodis. Det var smält choklad överallt och Emmys kök såg ut som jag vet inte vad... Men lite julgodis fick vi till. Så gott att jag också har något att gotta på när julhelgen kommer :)